EspantaLaPor 2019

Enguany l’EspantaLaPor ha vingut carregat de nous monstres i activitats super xules. A banda de la decoració de la biblioteca i els contacontes realitzats a  cada classe, des d’infantil fins a sisè de primària, en aquest curs hem anat, encara, un poc més endavant i hem fet, amb l’ajuda inestimable de l’alumnat de cinquè i algunes mestres molt apanyades, un taller on hem cosit 6 disfresses.

Els contes de l’EspantaLaPor 2019 han estat relacionats amb els disfresses, hi han sigut:

La bruixa – El Caro – L’home dels nassos

Totes les històries han eixit del llibreLlegendes valencianesde Victor Labrado, el qual diu:

A banda de tot allò que demostra la ciència i s’ensenya a les escoles, hi ha un món misteriós fet de llegendes que formen part de la tradició oral del nostre país. Víctor Labrado ha elaborat un treball de recerca per a presentar-nos criatures com els nyítols, els butonis, la Quarantamaula, el moro Mussa o l’home del sac. Francesc Santana s’ha encarregat del repte de posar cara, ulls i nassos, molts nassos, a aquests personatges mitològics, alguns dels quals no havien estat mai representats gràficament. Amb una edició acurada, aquest volum, prologat per l’escriptor i antropòleg Joan F. Mira, presenta els éssers fantàstics més representatius de la cultura popular valenciana.

En primària en posat l’èmfasi en la tradició oral i les llegendes. Hem intentat valorar aquesta manera de preservar les històries autòctones en la nostra memòria així també, com conéixer millor el territori, sempre respectant altres costums i festes que se celebren en aquestes dades, com ara Halloween.

Amb els meus menuts, l’alumnat d’infantil, hem contat el conte “Como mola tu escoba

 

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s